Route roadtrip 3 weken Amerika

West-Amerika: onze complete route voor een roadtrip van 3 weken

Roadtrip Amerika complete route

In september 2019 vlogen we naar San Francisco waar onze roadtrip door West-Amerika van start ging. A dream come true! Ben jij op zoek naar een route voor een roadtrip door West-Amerika voor ongeveer 3 weken? Dan gaat deze blog je vast helpen. We delen onze planning, overnachtingen en activiteiten en natuurlijk onze ervaringen. Lees je mee?

Onze route door West-Amerika is BEST VOL

Voordat je de route van onze roadtrip gaat lezen, geven we aan: hij is goed gevuld! Dit is niet voor iedereen weggelegd dus kijk zeker naar plekken waar je zelf misschien iets meer rust zou willen inbouwen. Voller dan deze route zouden wij niemand aanraden. Voor ons was deze planning heel fijn en is er weinig dat we anders zouden doen. In drie weken tijd wilden we zoveel mogelijk β€˜meepakken’ van Amerika zonder het gevoel te hebben plekken af te raffelen. Monument Valley bijvoorbeeld hebben we om die reden laten vallen, het paste gewoonweg niet in onze route. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

Inhoud blog en planning per dag

Onze route voor een roadtrip van 3 weken
Roadtrip kaartje route west-kust Amerika
Dag 1: thuis - Frankfurt - San Francisco

Wij vlogen vanuit Frankfurt – voor ons ietsje verder dan naar Schiphol – naar San Francisco. De reden? Een beduidend goedkoper vliegticket! Een belangrijke tip is dus om Γ³Γ³k andere vliegvelden dan het dichtstbijzijnde te onderzoeken. Soms kan het erg veel schelen of je scoort ineens een rechtstreekse vlucht voor hetzelfde geld als een ticket mΓ©t overstap. Wij hadden op de heenweg een korte overstap op Chicago en op de terugweg een – hele fijne – rechtstreekse vlucht.

Huurauto ophalen

In San Francisco aangekomen is het 9 uur eerder dan in Nederland. Hoewel je dus al een halve etmaal onderweg bent, kom je toch gewoon op dezelfde dag aan. Wij haalden onze huurauto op bij Alamo (tip: β€˜skip the counter’, waarbij je thuis al het papierwerk al regelt en je langs de rij aan de balie kunt lopen, direct je auto kunt uitzoeken en alleen nog hoeft te scannen bij het uitrijden!) en reden binnen een wip met een toffe Ford Explorer de luchthaven uit. Niet te vroeg naar bed, want de jetlag ligt op de loer, dus al even wennen aan de eerste kilometertjes was een goed idee. We reden naar Santa Cruz. Vanuit hier begonnen we de dag erna uitgerust aan de Highway 1.

Highlights in Santa Cruz
  • Santa Cruz Boardwalk: een grote kermis met diverse attracties. De houten achtbaan β€œThe Giant Dipper” is misschien wel het bekendst. De boardwalk bestaat al meer dan honderd jaar.
  • Santa Cruz Warf: Een leuke wandeling maken over de pier. Aan het einde vind je luierende zeehonden!
Santa Cruz West-Amerika
Overnachten in Santa Cruz

Wij sliepen in Comfort Inn Santa Cruz – een budget hotel dat ons prima bevallen is. We hebben heerlijk geslapen in het kingsize bed. Het ligt langs een drukke weg maar parkeren kan op eigen terrein en aan de overkant vind je een avondwinkeltje voor wat lekkers na je lange reis. De ligging nabij de snelweg zorgt ervoor dat je de dag erna weer snel op pad bent. Eenvoudig maar prima betaalbaar en heerlijk geslapen!

Dag 2: Santa Cruz naar San Simeon

Op tijd opstaan is niet moeilijk, want de jetlag laat je al vroeg in de ogen van de wekkerradio kijken. Gelukkig maar, want er is zoveel moois op deze route!
We reden eerst naar Monterey. En wat is dit plaatsje LEUK! Een geliefde plek voor duikers en een uitvalsbasis voor walvistochten. Op dinsdag is er de β€˜Farmers Market’: een grote markt met een veelheid aan koopwaar. In Monterey hangt een heerlijk, relaxed sfeertje en het lijkt ook in trek bij de Amerikanen zelf. De kleurrijke gevels van alle winkeltjes op de Old Fisherman’s Wharf maken vanzelf vrolijk, net als het heerlijke weer dat we hier hadden!

Monterey roadtrip Amerika
17 Mile Drive

We hebben hier de 17-Mile-Drive gedaan: een fantastische tolweg van Pacific Grove naar Carmel-by-the-sea. We startten in Pacific Grove – een lief dorpje met typisch Amerikaanse huizen. We betaalden in september 2019 $10,50 tol. Met het tolgeld wordt de weg onderhouden en beschermt men de flora en fauna. Absoluut de moeite waard!
Kijk uit over de klotsende golven bij Restless Sea Viewpoint, rijd door een van de oudste cypress bossen in CaliforniΓ« bij Crocker Grove en natuurlijk stop je even bij de eenzame cypress boom β€˜The Lone Cypress’. Deze kanjer overleeft al 250 jaar de weerelementen!

McWay Falls
McWay Falls
Highlights Highway 1

Het bospark Point Lobos State Natural Reserve is een aanrader op deze route. Je kunt hier heel goed walvis spotten en prachtige wandelingen maken! Vanuit Carmel rijd je hier in een kwartiertje heen.

Je rijdt vervolgens door de Big Sur. Onze lunchtip is het restaurant Nephente. Verscholen tussen al het groen word je hier beloond met een fantastisch uitzicht en lekkere lunchgerechten.

Zee olifanten in San Simeon

Je rijdt langs het Julia Pfeiffer State Park waar je kunt wandelen naar de McWay Falls. De laatste stop op onze route was Piedras Blancas, waar een vast clubje zee olifanten ligt te snurken. Ze worden hier beschermd en dat lijken ze wel te waarderen.

In San Simeon kun je nog op pad naar Hearts Castle (niet echt ons ding, een soort protserig kasteel maar je zou er wel mooie uitzichten kunnen vinden) en wandelen over de San Simeon pier.

Overnachten in San Simeon

We sliepen in Days Inn by Wyndham San Simeon. Dit is een basic hotel maar mΓ©t balkon en voor ons met uitzicht op de – verder gelegen – zee. In San Simeon is weinig te beleven. De gemeenschappelijke entree rook naar alcohol en muf poetsspul, (Amerikanen hebben een opmerkelijke geur in hun poetsmiddelen), maar op onze kamer hadden we nergens last van.

Dag 3: San Simeon naar Los Angeles

Op weg naar L.A.! We nemen nog zoveel leuks mee vandaag op de route dat we pas vrij laat aankomen in Los Angeles. Morro Bay, met de enorme 25 miljoen jaar oude rots – een beschermd broedgebied voor vogels – en een gezellige haven vonden we een leuke stop. We lunchten in Pismo Beach, hiervoor weken we eventjes af van de H1. Stop ook eens bij Cachuma Lake – een toevallige ontdekking die we deden langs de route. Het is een meer met stuwdam waar je ook kunt picknicken. Vanuit hier reden we naar Santa Barbara waar we ook al zo’n gezelligheid vonden op de Warf en in de haven. Je mag de enorme houten pier oprijden en de eerste 90 minuten gratis parkeren. Eet een visje – maar let op voor de pelikanen – en geniet vooral van het heerlijke klimaat!

Morro Bay
Morro Rock in Morro Bay
Malibu en Santa Monica Pier

Aangekomen in de voorstad Malibu van L.A. begrepen we heel goed dat de rich and famous hier een woning willen. Het uitzicht op de oceaan is soms zo wijds dat het niet meer te omschrijven is. Adembenemend! Maar, de leukste stop is de laatste van vandaag: De Santa Monica Pier. Bubba Gump Shrimp – uit Forest Gump – en natuurlijk het eindpunt van Route 66. We waren er aan het einde van de middag waardoor de zonsondergang nΓ©t dat beetje extra sfeer gaf.

Santa Monica Pier roadtrip Amerika
Overnachten in Los Angeles

We sliepen in L.A. Culver City, zo’n 8 kilometer van Santa Monica in het
Super 8 by Wyndham Los Angeles-Culver City Area.
We sliepen hier op een kingsize waterbed en hadden een ruime en verzorgde kamer. Wederom niets bijzonders maar prima geslapen!

Dag 4: Los Angeles

Ons hotel was zo uitgezocht dat we dichtbij Venice Canals en Venice Beach verbleven. De Canals bezochten we in de ochtend en dat beviel prima want het was er nog niet zo druk. We vonden het niet heel bijzonder maar wel leuk om gezien te hebben. Venice Beach is gewoon een must-do!
We reden na de ochtend door Beverly Hills om bij ons hotel in West Hollywood te komen. L.A. is gigantisch! We zagen de wijken Sunset, Melrose en Wilshire. Je kunt hier bustours nemen om naar de huizen van celebrities te kijken, maar dat lijkt ons dan meer een tour om naar heggen en poorten te kijken… De enorme percelen zijn goed afgebakend en er is veel hoog groen.

Los Angeles
Hollywood

In L.A. hadden we een hotel met uitzicht op de Hollywood letters. Een onwerkelijke aanblik! Tegelijkertijd waren we aangegrepen door de hoeveelheid daklozen en mensen in armoede die we hier zagen.

Na een bezoek aan Hollywood Boulevard en the Walk of Fame, verlieten we dit gedeelte. We vonden meer waardering voor Runyan Canyon Park met prachtig uitzicht over L.A. en natuurlijk Griffith Observatory waar we de zonsondergang meepikten. Die laatste is een must wat ons betreft. De sterrenwacht is de moeite van het bezoeken waard.

Griffith Observatory
Overnachten in Hollywood

Ons hotel Rodeway Inn was een fijne accommodatie met een gratis upgrade naar een betere kamer. Let wel even op: het zwembad waarmee geadverteerd wordt, is inmiddels dichtgegooid.
We hebben heerlijk geslapen in dit rustige, eenvoudige hotel met gratis parkeren midden in Hollywood!

Β 

Dag 5: Route 66 - Los Angeles naar Williams

Vandaag reden we een enorme route: vanuit L.A. naar Williams. De totale rijafstand is 750 kilometer en dus niet voor iedereen in een dag geschikt!
Het eerste stuk is bikkelen, want bij Needles begint de route pas echt en tot die tijd is het niet zo’n uitdagende route. We bezoeken Oatman, Kingman, Seligman en Williams. Lees meer over onze Route 66 – dag in onze blog!

Seligman
Overnachten in Williams

Wij sliepen in Motel 6 Williams East – Grand Canyon.
Dit was voor ons geen succes. Het eerste hotel tijdens onze roadtrip met een beroerd bed en piepkleine badkamer, terwijl de slaapkamer enorm (leeg) was. Geen aanrader wat ons betreft!

Dag 6: Williams - Grand Canyon - Page

Vanuit Williams reden we via de S64 over Tusayan naar de Grand Canyon: Het eerste National Park dat we gaan bezoeken.

Grand Canyon

De Grand Canyon is een fantastische plek. Met recht een wereldwonder.Β  Toen we bij de eerste stop Mather Point de eerste blik op de kloof wierpen, werden de knietjes week en de keel droog. Met geen pen te beschrijven! Rijd hier de Desert View Drive met een shuttlebus of zoals wij deden met je eigen auto. Grand View, Moran Point, Lipan Point (voor ons de mooiste!), Navajo Point en de Desert View Watchtower geven je een hele mooie indruk van de Grand Canyon.
Vanuit hier reden we over de S64 – een cadeautje om te rijden! – in 2,5 uur naar Page.

Grand Canyon
Dag 6 en 7: Page

We hebben hier twee nachten gepland om even rustiger aan te doen en het tempo weer even te laten zakken. In en rondom Page is zoveel te doen!
We bezochten vandaag de Glen Canyon Dam en genoten van het uitzicht over Lake Powell bij Wahweap Viewpoint. We aten een prima hamburger met lekkere frietjes bij State 48 Tavern in Page. De volgende dag bezochten we Horsehoe Bend in de ochtend (in de middag erg heet!) en gingen we zwemmen bij Lone Rock Beach (aanrader!), net over de grens met Utah.

Overnachten in Page

Wij verbleven in Rodeway Inn At Lake Powell. Een prima betaalbaar hotel met een zwembad en een terras aan de kamer, hoewel wij de benedenverdieping wel wat gehorig vonden. De bovenburen waren misschien ook wel wat luidruchtig. Wel ideaal: je kunt je wasje hier gemakkelijk draaien en de auto parkeer je recht voor je kamer!

Dag 8: Page naar Tropic (Bryce)

In de ochtend bezochten we Lower Antelope Canyon. Dit hadden we op voorhand al geboekt bij Kens Tours. Een indrukwekkend stukje natuur, maar toch vonden we de tour te druk en erg touristisch. De bijzondere foto’s die je hier kunt schieten zijn weliswaar β€˜echt’, maar met behulp van de tourguides word je telefoon zo ingesteld dat je de knallende rode kleuren krijgt. Dat doet toch een beetje β€˜af’ aan de ervaringen, vonden wij…

Antelope Canyon

Daarna reden we door naar Bryce. Hier hadden we in de middag een quadtocht geboekt. Een hele ervaring! Lees over onze middag quadrijden in Casto Canyon in deze blogpost.
De weg van Page naar Bryce Canyon, de S89 is wederom een prachtige route.

Overnachten in Tropic (nabij Bryce)

We sliepen in America’s Best Value Inn Bryce Canyon / Red Ledges Inn in Tropic. Een fijn, goed onderhouden hotel met een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Dag 9: Bryce naar Springdale (Zion)

Vandaag bezochten we Bryce Canyon Park. Er is maar één autoweg in dit park en dat maakt het heel overzichtelijk. Handig is om eerst door te rijden naar het einde van het park en vanaf hier terug te rijden. Je hebt dan alle viewpoints aan je rechterzijde en je β€˜werkt’ naar het mooiste gedeelte – dat vooraan ligt – toe.

Bryce Canyon

Op het einde van de middag reden we naar Springdale – Zion, waar we genoten van de route door dit parkΒ  en een plons maakten in het heerlijke zwembad van ons hotel.

Overnachten bij Zion National Park

La Quinta by Wyndham was onze locatie voor de nacht in Zion. Een fantastisch hotel met een super zwembad, bijna in Zion zelf. Het meest luxe hotel van onze vakantie met voor het eerst een heel uitgebreid en goed ontbijt. Genieten!

Dag 10: Zion naar Las Vegas

Zion is onvoorstelbaar mooi, groot en bijzonder.Β  Lees de vier hikes die wij gemaakt hebben in Zion in deze blogpost. Zion is heel erg geliefd en daardoor ontzettend druk maar toch vonden we het een van de mooiste parken waar we geweest zijn.

Zion National Park

Op het einde van de dag vertrokken we naar Las Vegas. Best pittig, na zo’n intensieve dag. Het was speciaal om in het donker in Las Vegas aan te komen: een zee van licht doemt voor je op uit de duisternis van de woestijn.

Overnachten in Las Vegas

We sliepen in een heel fijn hotel in Las Vegas: Best Western Plus Casino Royale. Pluspunten: mooie, ruime kamers, op de Strip, gratis en beveiligd parkeren, een zwembadje, heel betaalbaar en géén resortfees. We zouden hier zo weer voor kiezen en iedereen aanraden!

Dag 11 en 12: Las Vegas

Las Vegas heeft ons in hele positieve zin verrast. Er is zoveel te zien en zoveel te doen! We schreven meerdere blogs over Las Vegas, zoals 10 x doen in Las Vegas. We maakten zelfs een helikoptervlucht boven Las Vegas!

Ook in de directe omgeving hoef je je zeker niet te vervelen. Denk aan de Hooverdam of the Valley of Fire Statepark. Las Vegas heeft zeker meer te bieden dan alleen maar casino’s en feesten. Lees deze blogpost voor 5 leuke dagtrips vanuit Las Vegas.

Casino Royale hotel Las Vegas
Paris Paris Las Vegas Strip
Valley of Fire
Valley of Fire
Hooverdam
Hooverdam

Wil je niet in de val trappen van scammers of het zoveelste slachtoffer worden van gewiekste tourist-traps? Dan is deze blog met 11 oplichters in Las Vegas voor jou!

Dag 13: Las Vegas - Death Valley - Bishop

We reden vroeg weg uit Las Vegas om richting Death Valley te rijden. Op de route lag Red Rock Canyon Park, waar we de Red Rock Scenic Route meepikten. Dit is een eenrichtingsweg van 13 mile die ons langs meerdere mooie punten bracht. We deden hier de helft van en verlieten daarna weer het park, zonder van onze route af te wijken. Ook dit park konden we binnen met de America the Beautiful Pass. Niet moeilijk en de korte detour waard!

Highlights in Death Valley

We reden de hele dag door Death Valley, wellicht het uniekste national park van onze reis. We bezochten Zabriskie Point, bekeken Telescope Peak vanaf Dante’s View en waren verbaasd over de omgeving en de stilte bij Devil’s Golf Course. Bij Badwater vonden we het laagste punt van het westelijk halfrond en zochten naar het speciale visje dat alleen hier leeft: de Death Valley pupfish.
Een uniek stuk natuur op onze aarde waar bijna geen woorden aan te geven zijn. Het lijkt in niets op wat β€˜wij’ kennen. Bij het verlaten van het park tegen 19.00u ’s avonds was het nog steeds 43 graden. We zetten koers naar Bishop, waar we deze lange en mooie dag afsloten.

Zabriskie Point
Zabriskie Point
Overnachten in Bishop

Onze accommodatie Vagabond Inn in Bishop is knus en eenvoudig maar met een prima bed en een goede douche. Meer hadden we niet nodig na deze dag!

Dag 14: Bishop naar Coulterville (Tioga Road)

We startten de dag bij Mono Lake. Een stop voor de Tioga Road die zeker de moeite waard is en waar je niet heel veel tijd hoeft door te brengen om een mooie indruk te krijgen. Bekijk onze fotoblog over Mono Lake om al in de stemming te komen!

Tioga Pass

Even voor Lee Vining namen we de CA120 richting het westen. Dit is de start van de beroemde Tioga Road. Absoluut een hoogtepunt uit onze reis! Deze prachtige weg is 62 kilometer lang en is een van de hoogst gelegen wegen van Amerika. Lees onze blog over de Tioga Road en de plekken die we bezichtigden langs deze route.

Tioga Road
Overnachten in Coulterville - nabij Yosemite

Overnachten in Yosemite is duur en er was in ons geval al veel volgeboekt. We kozen voor een bijzonder B&B in Coulterville. Voor het dorpje hoef je hier niet heen, voor de unieke sfeer bij Red Rooster Lodge des te meer. Het is een kleinschalig bed & breakfast, met een rariteitenkabinet in de tuin en een hele lieve hond genaamd Buddy. Het ontbijt wordt vers gemaakt en is een verademing ten opzichte van de slappe koffie en donuts die je elders krijgt!

Dag 15: Yosemite naar Oakhurst

We bezochten de hele dag Yosemite Valley, het bovenste gedeelte van Yosemite National Park. We begonnen bij Bridalveil Fall, een van de weinige watervallen die in deze tijd van het jaar nog zichtbaar is. Natuurlijk bezoeken we ook El Capitan, de immense granieten monoliet. Vind in deze blog onze dagindeling van Yosemite.

El Capitan
El Capitan in Yosemite Valley
Glacier Point Yosemite
Glacier Point
Overnachten in Oakhurst - Yosemite

Na de dag in Yosemite Valley rijden we naar Oakhurst, van waaruit we de dag erna Mariposa Grove bezoeken.

Sierra Sky Ranch is een hele mooie ranch en een van de mooiste hotels uit onze reis. Zeker een aanrader om te verblijven!

Dag 16: Mariposa Grove naar San Francisco

Vandaag hebben we de hele ochtend en middag in Mariposa Grove gewandeld. Een sprookjesachtig stuk natuur waar je de mooie sequoia’s kunt bewonderen. Lees alles over Mariposa en de sequoia bomen in deze blogpost! Op het einde van de dag reden we in 4 uur tijd naar San Francisco, waar het einde van onze reis nadert.

Mariposa Grove
Overnachten in San Francisco

San Francisco is DUUR. Naar onze smaak veel te duur en dus kozen we een nog enigszins betaalbaar hotel: Pacific Heights Inn. Het ligt in een prima wijk van waaruit alles goed te bereiken is. De hotelkamer is echter oud (maar schoon) en gehorig. Een groot voordeel is het gratis en bij je kamer parkeren en dat er nog Γ­ets van een ontbijt wordt geboden. Helaas geen aanrader, maar iets betaalbaars Γ©n goeds vinden in SF is een hoofdpijndossier.

Dag 17: San Francisco

In San Francisco is veel te zien en te doen. Als we eerlijk zijn, kon deze stad ons minder bekoren dan we van tevoren gedacht hadden. We zien veel zwervers en dakloze mensen, mensen onder invloed en erg ziek. Het is ook een treurig en op sommige plekken vies beeld. We bezochten Union Square, Alamo Square met de Painted Ladies (leuk!) en reizen met de bus naar de hippie wijk Haight Ashburry. Die hippiesferen zijn enigszins vervlogen en de wijk wordt ook wel Hashburry genoemd wegens de vloeitjes met groen vertier.

Pier 39 en Alcatraz

Waar we meer gezelligheid voelden, is aan de waterkant van β€œFrisco”: Pier 39, de knorrende zeehonden en de gezellige winkeltjes. In de avond deden we de Alcatraz Tour waar we dan weer wel van onder de indruk waren. Het hele eiland is een nationaal park en beschermd.

Cel Alcatraz
Cel in Alcatraz
Dag 18: San Francisco

We zochten vandaag weer de waterkant op. We reisden af naar Fisherman’s Warf, de oude zeeliedenbuurt van San Francisco. Ook de moeite waard is Hyde St. Pier waar enorme historische schepen liggen.
Na het uitchecken reden we naar Lombard Street waar we het bekende slingerweggetje met onze eigen auto afrijden. De rest van de dag bezochten we het Golden State Park, reden we over de Golden Gate Bridge en bekeken we San Francisco vanaf het waanzinnige uitkijkpunt Twin Peaks. Die laatste is eentje voor op je lijstje!

Twins Peak San Francisco
Geweldig uitzicht bij Twin Peaks!
Overnachten nabij vliegveld San Francisco

Aan het einde van twee dagen San Francisco koersten we naar Redwood City. Ons hotel Good Nite Inn ligt ongeveer 40 minuten vanaf San Francisco in het plaatsje San Bruno. De bedoeling was om hier onze laatste nacht iets comfortabeler door te brengen. We hadden een mooie, luxe kamer en konden een plons maken in het zwembad van het hotel. Ook lag het hotel op slechts 20 minuten van het vliegveld en hoefden we de volgende dag niet door de ochtendspits van SF. Het bleek een schot in de roos. Een Ihop en Denny’s lagen direct naast het hotel waar we met korting konden ontbijten en dineren. We kwamen bij van ons avontuur op ons balkon en blikten terug op 19 fantastische dagen!

Dag 19: San Francisco - Frankfurt - naar huis

Deze dag stond geheel in het teken van de terugreis. En eerlijk is eerlijk: die rechtstreekse vlucht naar huis is toch wel heel fijn. In het vliegtuig realiseerden we ons opnieuw dat β€˜time flies when you’re having fun’ een understatement was voor deze reis. Wat was het super en wat ging het snel voorbij!

Wat zouden we anders doen?

Met deze route hadden we er met gemak nog een week aangeplakt. Een dagje langer hier, een overnachting extra daar. Het was allemaal welkom. Maar als we in deze route iets hadden moeten aanpassen:

Een dagje langer op de Highway 1, een dagje minder in L.A. of San Francisco. We blijken niet zulke metropoolmensen te zijn, maar de Highway 1 in CaliforniΓ« was gewoonweg genieten.

Mogelijk zouden we Lower Antelope Canyon verruilen voor een alternatief zoals Canyon X.

De Route 66 was behoorlijk pittig om in één dag te rijden, net als de route van Zion naar Bishop.

De vier uur vanuit Mariposa naar San Francisco zijn best saai, maar wij zouden het dan weer zonde vinden om hier een extra overnachting voor in te lassen.

Bryce en Grand Canyon vonden wij prima te doen zo, al hoor je vaak dat mensen hier twee dagen verblijven. Voor ons was dat niet nodig.

En, als we er tΓ³ch een dagje aan konden plakken, zouden we Monument Valley invoegen in onze planning.

Yosemite
Plan jouw roadtrip naar jouw wensen

Zoals we in de inleiding al aangaven: we zijn geen uitslapers, we houden van autorijden en bezig zijn. We hoeven niet elke dag een enorme wandeling te maken al vonden we de hikes in Zion echt fantastisch. Onze planning was een volle maar voor ons absoluut goed te doen. Ben je een wandelaar, houd je van meer rust, reis je bijvoorbeeld met kinderen? Lig je graag een dag aan het strand of aan het zwembad? Maak dan de route kleiner of rek meer tijd uit.

Route 66 uitzicht

We hopen je hiermee geΓ―nspireerd te hebben met onze route voor een roadtrip door West-Amerika. Wij weten zeker dat we nog eens terug willen naar de VS om in een ander gebied een reis te maken.

Heb jij al eens een roadtrip door West-Amerika gemaakt? Deel hieronder gerust jouw tips! En als je wil kun je onze 11 tips die beter NIET kunt doen tijdens een roadtrip hier nog even meepakken.

Misschien vind je dit ook interessant?

30 Comments

  1. Ik denk dat je wel een goede waarschuwing geeft met dat de route vol is. Nu hou ik zelf ook wel van een hoog reistempo. Ik zou ook korter in LA of San Fran blijven denk ik, we houden meer van de natuur. Met een klein kindje en een tweede onderweg zullen we ook wel kortere afstanden moeten gaan doen om het voor iedereen leuk te houden in de auto of camper.

  2. zo dat is me een partij reisverslag :D, LA lijkt mij een geweldig iets om eens een keer mee te maken, san fran trekt mij gewoon niet zo

  3. Jamie Groof says:

    Prachtige reis! Handige tips ⬆️ β™₯️

    1. Triplovers says:

      Bedankt! πŸ™‚ x

  4. Jouvence says:

    Wat een prachtige foto’s! Ik zou wel een roadtrip door Amerika willen, maar mijn man is er niet echt voor te porren.

  5. Wat een geweldig artikel! Wij gaan (als alles doorgaat) in mei naar West-Amerika dus dit artikel komt als geroepen. Je maakt ook echt prachtige foto’s!

    1. Triplovers says:

      Wat een leuk vooruitzicht! En bedankt πŸ™‚

  6. Het begint gelijk weer te kriebelen. Wil graag weer terug voor een volgende rondreis. West klinkt ook geweldig, wordt nog moeilijk kiezen. Ik ben zelf naar de Het Zuiden van Amerika geweest (zie blog op Huis van Alex), ook echt een aanrader.

    1. Triplovers says:

      Ik ga je blog zeker bekijken, want daar zijn wij nog nooit geweest. Er is ook zo veel moois om uit te kiezen! πŸ™‚

  7. Ik wil echt zo graag die kant op πŸ™‚ ik zie mezelf al rond toeren en prachtige hikes maken. Ik zou mezelf er gerust een aantal maanden kunnen vermaken.

    1. Triplovers says:

      O zeker, we begrijpen helemaal wat je bedoelt! πŸ™‚

  8. Wat een toffe trip! Ik heb ooit een vergelijkbare gedaan. Vooral Zion en Yosemite uit dit lijstje vond ik gaaf!

    1. Triplovers says:

      Wij ook! πŸ™‚

  9. Wat een handig overzicht, leuk en vlot geschreven. Monument Valley zou ik zeker toevoegen, is best te doen vanuit Page. Daar kan je trouwens ook de secret canyon X bezoeken, veel minder toeristisch dan upper en lower. Ik had SF geschrapt op mijn route maar wel Sequoia NP, Kings Canyon NP en Joshua Tree toegevoegd. Alle 3 pareltjes.

    1. Triplovers says:

      Bedankt voor het compliment en de tips. Waardevol!

  10. Wauw, dat is zeker een volle maar hele toffe route. Ik snap dat wel, dat je graag zo veel mogelijk wilt zien in die tijd. Zelf nemen we meer tijd, deels omdat we met kinderen reizen en deels omdat we dat gewoon heel prettig vinden. Mochten we eens die kant op gaan, zou ik deze route zeker kunnen volgen, want gewoon heel veel moois, maar wel 2 weekjes extra tijd nodig hebben.

    1. Triplovers says:

      We begrijpen het helemaal! Het is zeker een vrij volle(dige) route. Met kinderen is meer rust zeker wenselijk. Page is dan een leuke plek om te relaxen!

  11. Wat is West Amerika mooi hΓ¨? Ik ben er inmiddels al drie keer geweest en kan niet wachten om weer terug te gaan! Dit is een goede route voor een eerste bezoek, bijna alle must sees zitten er wel in πŸ™‚ Ik zou (als het lukt) alleen nog wel Joshua Tree NP toevoegen tussen LA en de Grand Canyon, dan kun je ook nog een mooi stukje Route 66 (met ghosttown Amboy) meepakken.

    1. Triplovers says:

      Ja, prachtig Jacoba! Joshua Tree hoorden we inderdaad ook vaker, maar deze dagen zaten al redelijk volgepland haha. Goede reden om nog eens die kant op te gaan πŸ™‚

  12. corrina wassenaar says:

    we hebben deze vergelijkbare reis verleden jaar gemaakt en zouden dit jaar weer zo iets gaan doen maar corona heeft roet in eten gegooid mooi daar he

    1. Triplovers says:

      O, dat is wel heel zuur. Hopelijk betere kansen voor 2021! πŸ™‚

  13. Dat is inderdaad een pittige route. Mijn route was vrij vergelijkbaar, maar ik ben wel naar Monument Valley geweest (en niet naar Death Valley). Achteraf gezien vond ik de route toch te vol en de volgende keer zou ik zeker voor meer rust kiezen.

    1. Triplovers says:

      Dat begrijp ik heel goed Kelly! Wij zouden er het liefst ook nog iets aan geplakt hebben. Het laten vallen van Monument Valley vonden we bijvoorbeeld echt spijtig! Wie weet, ooit… πŸ™‚

  14. Wat een gave reis! Mijn roadtrip was ongeveer hetzelfde, alleen gingen wij in plaats van Page en Tropic naar Tucson, Arizona.

    1. Triplovers says:

      Leuk Aniek, dat is inderdaad ook een optie!

  15. Leuke route! Wij reisden in 2011 van Seattle naar San Francisco: 8 duizend kilometer in 5 weken. Oef. Ik zou best nog wel eens terug willen naar West Amerika en plekken bezoeken waar we nog niet geweest zijn, zoals Death Valley. Of juist een aantal plekken opnieuw bezoeken, zoals Yosemite en Yellowstone.

    1. Triplovers says:

      Zo, dan ben jij ook een kilometerjager πŸ™‚ Hier staat Yellowstone ook op de wishlist. Death Valley vond ik uniek maar niet het mooiste park dat ik gezien heb.

  16. Wat een uitgebreide blogpost heb jij gemaakt. Super interessant allemaal om dit te lezen. Amerika is zo mooi toch he. Alcatraz moet zo speciaal zijn om te zien.

    1. Triplovers says:

      Bedankt! Alcatraz is wat ons betreft een must-do in San Francisco πŸ™‚

  17. Wauw wat een toffe route. Ik wil erg graag Amerika nog eens bezoeken maar dan moet ik eerst over mijn vliegangst heen helaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.