Narrows

Zion: 4 hikes die je op één dag kunt doen

Zion National Park is waarschijnlijk het mooiste nationaal park dat we tot nu toe bezocht hebben. Zo divers, zo groot, zo mooi: Zion is geliefd en wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. Zion wordt vaak meegenomen in een rondreis door West-Amerika en hoewel dit park mogelijkheden biedt voor weken ontdekken, is de praktijk vaak zo dat men maar enkele dagen de tijd heeft. Soms zelfs maar één, al is dit echt te kort. In dit blog 4 hikes die je in één dag kunt doen (net zoals wij deden in september 2019!).

Blogfoto Hikes Zion

Inhoud blog

Drie categorieën

Zion verdeelt de beschikbare hikes in drie categorieën: gemakkelijk, gemiddeld en zwaar. We wilden uit elke categorie één wandeling maken.

1. The Narrows (categorie: zwaar)

Hoog op ons lijstje stond een hike door The Narrows. De wandeling is bijzonder omdat je door het water van de Virgin rivier loopt. De rivier stroomt door de immens uitgesleten kloof met wanden van soms wel driehonderd meter hoog. The Narrows is ook het smalste gebied van Zion: op sommige plekken is de rivier maar zes meter breed. Soms is het voetje baden, op andere plekken sta je tot je middel in het water.

Narrows Hike Zion
Professionele schoenen en stokken huren

Je kunt speciale water-wandelschoenen en wandelstokken huren in het park. Je kunt hier al snel 25 dollar per persoon voor rekenen. Wij vonden dit persoonlijk net iets te gek en gebruikten onze eigen waterschoenen. Hoewel ze natuurlijk niet kunnen tippen aan de professionele uitrusting was dit voor ons op dat moment goed te doen. Misschien als de toestand van water anders was geweest we wel hadden gekozen voor de huurmogelijkheden.

waterschoenen hike
Zion Narrows water
Niet voor iedereen...

The Narrows is niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, gezien de ongelijke ondergrond. Je loopt veel over stenen en er zijn rotsen waar je soms overheen moet klimmen. Als je niet kunt zwemmen is het ook een afrader, zeker omdat er ook in bepaalde periodes waarschuwingen kunnen zijn voor overstromingen. Het diepste waterniveau voor ons was tot aan ons middel.

Trek een dag(deel) uit

In het begin zul je merken dat het heel druk is in the Narrows. Hoe verder je echter de rivier inloopt, hoe minder mensen je zult tegenkomen. Hier en daar tref je rotsen die als eilandjes tussen de kloof liggen. The Narrows kent vele ‘bochten’ en na elke bocht word je weer overweldigd met een prachtig uitzicht. Absoluut een aanrader! Neem wel de tijd voor deze hike. Hij is doordat je door water moet lopen best pittig en je bent hierdoor ook langzamer. The Narrows zijn te lang om ‘uit te lopen’. Je beslist dus zelf tot hoever je gaat. Houd er rekening mee dat je de afgelegde afstand heen ook weer terug moet. Als je echt iets wil zien van the Narrows ben je hier wel een hele ochtend of middag zoet mee!

Narrows

2. The Riverside Trail (categorie: gemakkelijk)

De Riverside trail is de route die je moet lopen om bij het startpunt van de Narrows te komen. Het is een grotendeels verhard en breed pad, met weinig stijgen en dalen: je stijgt maar 17 meter. Hierdoor wordt het pad ook veel gebruikt door de oudere toeristen, mensen die slecht ter been zijn of rolstoelafhankelijk zijn. Als je The Narrows niet kunt of wil lopen is deze trail een goede manier om toch de rivier en de kloof te bezichtigen. Je loopt langs de Virgin River en als je de gehele trail loopt is deze zo’n 3,5 kilometer.

Riverside Trail hike in Zion
Niet voeren a.u.b.

Met een beetje geluk kom je nog wat ‘wildlife’ tegen. Wij kwamen bijvoorbeeld een moederhert met haar jong tegen tussen de bosjes op een rots. Je loopt langs de rivier die op sommige plekken bijzondere doorkijkjes geeft. De eekhoorntjes lopen soms een stukje met je mee. Maar let op, voer ze niet, het is verboden en geeft het risico op een hap in je vinger!

Zion hike

3. The Canyon Overlook Trail (categorie: gemiddeld)

Een absolute must als je het ons vraagt: de Canyon Overlook Trail. Het is een overzichtelijke afstand (1,6km) en daarmee ook een favoriete hike. Met de roundtrip ben je ongeveer een uur bezig. Maar vergis je niet, je stijgt fors en hier en daar is het een stevige klim. Af en toe loop je langs diepe afgronden met soms geen en soms wel een reling. Je zou hem ook wel als bovengemiddeld kunnen bestempelen. Je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de Canyon. Hier blijf je foto’s maken! Je eindigt op de Arch van Zion waar je stil raakt van het uitzicht. Parkeren kun je direct na de tunnel aan de overkant van de weg maar dat is wel een opgave op sommige momenten van de dag. Er rijdt geen shuttlebus naar deze trail.

uitzicht hike Zion
Met dit prachtige uitzicht word je beloond als je bovenaan de Canyon Overlook Trail bent aangekomen...

4. The Archeology Trail (categorie: gemakkelijk)

Deze hike is een korte route en hiermee sloten we de dag af. We waren zo’n beetje de enige op deze trail en we denken omdat deze misschien niet als de moeite waard wordt gezien? Wij vonden hem juist leuk om te doen. Bovenop de berg eindigt de route en hier is een soort opslagplaats van de oude volkeren te zien. Het pad is met zijn 600 (wel steile!) meters dan ook nauwelijks een echte hike te noemen, maar zeg nu zelf: van dit uitzicht kun je toch alleen maar dromen?

 

Archeology Hike
Onze dagindeling

We begonnen met de Riverside Trail richting The Narrows. Over the Narrows hebben we de hele ochtend gedaan. Daarna hebben we geluncht en onze benen even laten bijkomen van de wandeling.

In de ‘kern’ van Zion is autoverkeer verboden. Je wordt met een shuttlebusje naar de diverse punten in het park gebracht.  The Narrows liggen aan het uiteinde van de route van de bus en dat kwam goed uit omdat we hier sowieso mee wilden starten, om de middagdrukte voor te zijn.

Vervolgens hebben we de Canyon overlook Trail gedaan en als laatste pikten we de Archeology trail mee. Die laatste twee kun je ook omdraaien. Voor ons was dit een volle maar wel goed benutte dag in Zion.

Arch of Zion
Arch of Zion
Hoe zit het met Angel's Landing?

Angel’s Landing is een fantastische maar ook een gevaarlijke hike. Hij is erg hoog en steil en dit geldt voornamelijk voor het laatste stuk. Het is hier heel smal waarbij mensen tegelijkertijd op- en af lopen. Deze trail is helaas ook al meer dan eens dodelijk gebleken. Angel’s Landing is zeker niet geschikt voor mensen met hoogtevrees! Hoewel de uitzichten fantastisch zijn, is het een hike die tevens veel tijd in beslag neemt. We kozen om die reden voor deze dagindeling en hebben daar geen spijt van gehad. Mochten we opnieuw Zion bezoeken zetten wij Angel’s Landing wel bovenaan ons lijstje.

Heb jij Zion National Park al eens bezocht? Welke hike is jouw favoriet?

Misschien vind je dit ook interessant?

13 Comments

 1. Ik ben nog niet in Zion geweest, of in dat gedeelte van de Vs. The Narrows lijkt me wel de mooiste wandeling. Ik hou ook wel van een uitdaging, des te meer beleving lijkt een wandeling te hebben. Of ik er meer op een dag zou combineren, weet ik niet. Misschien hooguit nog een makkelijke op het einde van de middag.

  1. Triplovers says:

   Het was zeker een pittige dag, maar eigenlijk ook weer goed te doen. The Narrows kun je zo zwaar maken als je zelf wil, dus ook genoeg voor een hele dag 🙂

 2. Yvonne van der Laan says:

  Wat super dat je zo 4 gave wandelingen op 1 dag kunt maken. Lijkt me inderdaad een pittige “The Narrows”, met zo’n ongelijke ondergrond. Maar wel absoluut de moeite waard. Ik zou met alle 4 deze wandelingen wel vermaken!

  1. Triplovers says:

   Dat denken wij ook, Yvonne! 🙂

 3. Wow, dit is echt geweldig! Wat een landschap! Hier wil ik heel graag een keer heen.

  1. Triplovers says:

   Absoluut doen, het zal je niet tegenvallen!

 4. Wat een prachtige foto’s en wat een aantrekkelijk natuur gebi3d. Super!

 5. Ik zou eerst voor de gemakkelijke wandelingen gaan, om zo te ervaren hoe het voor me is, daarna misschien een combi met de gemiddelde wandeling, maar die pittige laat ik in ieder geval aan mij voorbij gaan.

  1. Triplovers says:

   Er zijn zoveel mooie wandelingen in Zion, er zit iets voor iedereen bij!

 6. Nee, ben nog nooit in West-Amerika geweest. Maar het is wel prachtig zeg. Vooral de “Narrows” spreekt me aan. Ik hou van een pittige hike en zo tussen de rotsen is wel heel bijzonder. Wel jammer dat er veel mensen zijn. Ik denk dat ik er een dagtrip van zou maken en zover zou lopen tot ik de rotsen voor mezelf heb.

 7. Wat een mooie en bijzondere wandelingen! Vooral die eerste lijkt mij een geweldige ervaring! Zelf heb ik een paar jaar geleden een hike gemaakt naar het meeste zuideleijke punt van het Finse vaste land. Ook een aanrader

 8. Wandelen in Zion is fantastisch! Ik ben er twee keer geweest en heb helaas nog geen enkele van de trails die je noemt gewandeld (al staat de Narrows hoog op mijn lijst!) Wel heb ik Angels Landing gedaan (was tof, niet zo eng als ik dacht) en Observation Point, dat was misschien nog wel de mooiste!

 9. Ik kan niet wachten tot we weer onbezorgd kunnen reizen, amerika staat nl allang op mijn bucketlist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *