Uitzicht vanaf helicopter

Op je bucketlist: een helikopter vlucht boven Las Vegas

Helikopter vlucht Las Vegas blog

Toen we in Las Vegas aankwamen tijdens onze rondreis door West-Amerika, was het al donker. Men zegt dat het een afrader is om ’s avonds door Las Vegas te rijden (wat we ook wel snappen), maar wat was het gaaf om vanaf de snelweg die enorme lichtstad te zien opdoemen in de woestijn. Eenmaal in Las Vegas zelf deden de duizenden lichten succesvolle pogingen om ons te verleiden om overal een kijkje te komen nemen. Maar hoe bijzonder zou het zijn om de stad vanuit de lucht te bekijken? Wij boekten een helikoptervlucht boven Las Vegas en het werd een letterlijk hoogtepunt van onze reis door Amerika.

De helikoptervlucht boeken

Voorafgaand aan onze reis boekten we een helikoptervlucht via Groupon: de Las Vegas Helicopter Night Tour van Airworks. Er zijn meerdere maatschappijen die vluchten aanbieden, zoals 702 Helicopters en Skyline Helicopter Tours. Onze ervaring was met Airworks en dit is prima bevallen.
We betaalden vooraf $99 voor ons tweeën. De helikoptervlucht duurde ongeveer 20 minuten inclusief opstijgen en landen. Ter plaatse betaalden we $12 per persoon luchtvaartbelasting. Als we een derde belasting erbij betaalden, waren we verzekerd van een privévlucht. Dit hebben we gedaan en was heel fijn. Een helikopter is vrij krap en het zou toch anders zijn met een derde persoon erbij!

Helicopter Las Vegas
De procedure vooraf

Vooraf moet je je wegen omdat er een maximaal gewicht verbonden is aan een helikoptervlucht. Don’t worry: het gebeurt heel discreet. Je staat op een weegschaal voor de kassa, waarbij het resultaat alleen door de medewerker te zien is die het heel beleefd opschreef. We hebben onze gewichten zelf niet eens gezien.
We werden met een auto naar de helikopter gebracht, waar een medewerker een foto van ons maakte mét helikopter. Na afloop kun je deze aanschaffen, alleen digitaal, in een kartonnen frame of allebei.

Uitzicht vanaf helicopter boven Las Vegas
Helicoptervlucht Las Vegas
En dan... sprakeloos

We kregen een headset op zodat we de piloot en elkaar konden horen. Maar eerlijk gezegd hebben we buiten ‘oh’ en ‘ah’ weinig gesproken…

Bekijk enkele filmpjes van onze vlucht:

Time flies when you're having fun!

De 15 minuten in de lucht vlogen letterlijk voorbij. De piloot gaf soms aan wat er te zien was. Zo vlogen we heel dicht langs de Stratosphere tower en vlogen we over het videoplafond van Fremont Street. Het landen ging net als het opstijgen heel soepel.
Vliegen met een helikopter is nooit goedkoop, maar via sites als Groupon kun je een leuke deal scoren. Wij zouden het zo weer doen, want het was absoluut fantastisch!

Helicopter Las Vegas
Uitzicht Las Vegas vanuit helicopter
De High Roller, een van de grootste reuzenraden ter wereld!
Uitzicht vanaf helicopter
Heb jij al eens in een helikopter gevlogen?

– We hebben geen enkele samenwerking met Airworks of met Groupon, maar zijn oprecht enthousiast over de helicoptervlucht. Dit is dus géén gesponsord of betaald artikel –

Misschien vind je dit ook interessant?

2 Comments

  1. Wat enorm gaaf zeg! wij zijn wel in Las Vegas geweest maar hebben dit niet gedaan, jammer, want het ziet er gaaf uit met al die lichtjes.

    1. Triplovers says:

      Absoluut Linda, zeker de moeite waard! Heb je een goede reden om nog eens terug te gaan 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.