Pierogi

7 x eten in Wroclaw

Blog 7 x eten in Wroclaw

We bezochten in november 2019 de Culture Hoofstad van Europa 2016: Wroclaw. Polen staat bekend als goedkoop en hoewel Wroclaw niet meer zo goedkoop is als voorheen, kun je hier zeker voor een mooie prijs veel en lekker eten. In dit blog 7 tips om lekker te dineren in Wroclaw!

1. Whiskey in the Jar

We liepen onze eerste avond een beetje rond in het centrum, voor een eerste indruk van de stad en natuurlijk om een hapje te eten. Eerder lazen we dat je met name goedkoop kunt eten buiten het Rynek-plein, maar wij hadden weinig zin in veel ‘gedoe’ op deze avond en bleven dus hangen op het Rynek. En eigenlijk kwamen we er gedurende ons verblijf achter dat je hier prima en echt niet te duur kunt eten. We aten op onze aankomstdag bij Whiskey in the Jar. Whiskey in the Jar heeft een typische sfeer en doet denken aan een bikerachtig restaurant. Voor nog geen 40 euro aten we hier héérlijke spareribs en runderribs, inclusief meerdere lekkere drankjes én fooi. Voor dit bedrag hebben we zalig gegeten in een sfeervol, gezellig restaurant met goede rockmuziek. Als je hiervan houdt, is dit absoluut een aanrader! 

Waterlemon Jar

Grappig is hier dat je whiskeys kunt bestellen in een glazen mok. Allerlei cocktailachtige mixen zijn mogelijk. Ik dronk de Watermelon Jar (lekker!) en was blij dat ik ‘single’ had geantwoord op de vraag of ik een single of double wilde!

2. Pierogarnia

Ook op het Rynek plein ligt Pierogarnia. Hier kun je traditionele Poolse pierogi eten. Voor een bord zoals op de foto met 5 stuks pierogi betaal je ongeveer 5 – 6 euro. Echt geen geld! Je kunt pierogi bestellen in gekookte variant of, zoals wij deden, ovengebakken. Het is een machtig deeg gevuld met diverse vullingen, zowel hartig als zoet. Wij hadden pierogi gevuld met gehakt, ui en wortel en met aardappel, kaas en bacon. Verrukkelijk maar we gingen met een doggy-bag naar buiten, want 5 stuks is echt véél te veel.

Pierogi
Heerlijk, pierogi!
Toilet Pierogarnia restaurant
De wc in Pierogarnia is zo leuk 🙂
Pierogarnia restaurant

Het restaurantje is geliefd en ligt midden op het Rynek-plein. Het kan zijn dat je moet wachten of dat het vol is als je op de bonnefooi binnenloopt. Het is een heel sfeervol restaurant en het toiletgedeelte zou wat ons betreft echt een prijs verdienen, zo leuk en gezellig gemaakt! Bezoek zeker Pierogarnia als je in Wroclaw bent, je zult geen spijt krijgen.

3. Pizza Si

Op zondagavond aten we een ‘snelle pizza’ bij Pizza Si. Dit kleine restaurant ligt in één van de kelders tussen de uitgaansgelegenheden op –straat-, waar de trein overheen rijdt. In Pizza Si is er geen afwas: je krijgt je in de houtoven gebakken pizza op een houten bord met een vel papier en je krijgt geen bestek, want de pizza is voorgesneden in stukken. Je krijgt een buzzer die begint te trillen als je gerecht klaar is. We aten hier echt een heerlijke pizza en waren samen ongeveer 18,50 euro kwijt inclusief drinken, geen geld! Verwacht hiervoor geen romantische Italiaanse ambiance: het is meer een afhaalpizzeria met wat tafeltjes. Maar de kwaliteit van de pizza is super, we hebben zalig en meer dan genoeg gegeten voor weinig geld.

Pizza bij Pizza Si Wroclaw
Verrukkelijke pizza's!
buzzer en bonnetje pizza Si
Lekker, makkelijk én goedkoop!
4. Butchery and Grill

Op onze laatste avond aten we bij Butchery & Grill. Hierover lazen we veel goeds op Tripadvisor, met name over de hamburgers. De ‘gewone’ vleesgerechten zijn een stuk prijziger, maar alles zag er wel heerlijk en kwalitatief uit. Je kunt de kok aan het werk zien, want het eten wordt in het midden van het restaurant bereid. Wij gingen voor de hamburger, en op de foto zie je de Tower Burger: een enorme joekel. We aten hier inclusief drinken en fooi voor nog geen 34 euro met z’n tweeën.

Adres: Sukiennice 6, 50-107 Wrocław, Polen

Nog meer eten in Wroclaw?

5. Milk Bar

Bij een langer verblijf in Wroclaw zouden we zeker een kijkje nemen bij een van de Milk Bars. Hier kun je eten bestellen dat je vervolgens op basis van het totale gewicht van je keuzes afrekent. Het moet er heel goedkoop en lekker zijn. Wees wel voorbereid op lange rijen!

Adres: Er zijn diverse Milk Bars in Wroclaw. Bijvoorbeeld Bar Mewa: Bolesława Drobnera 4, 50-257 Wrocław, Polen

6. Vega

Voor de vegan eters ligt er op het Rynek-plein een goed beoordeeld restaurant genaamd Vega. In Wroclaw is men erg bewust met eten en zijn vegan-eetgelegenheden en koffietentjes in opkomst!

Adres: Rynek 27a, 50-107 Wrocław, Polen

Restaurant Vega Wroclaw
7. Mama Manoush

We hadden ook nog Mama Manoush op ons lijstje staan, maar we hadden geen tijd en honger meer om dit restaurantje te proberen. Een volgende keer zouden we deze plek wel bezoeken, want hier zou je ook lekker, goedkoop en traditioneel kunnen eten.

Adres: Świdnicka 4, 50-067 Wrocław, Polen

Wil je Wroclaw bezoeken?

Heel goed idee! Lees meer over deze ontzettend leuke stad in deze en deze blog. 

Misschien vind je dit ook interessant?

4 Comments

  1. Ik ben wel benieuwd naar de pierogi. En wat goed dat er blijkbaar zoveel vegan restaurantjes zijn.

  2. Ik was een aantal jaren geleden voor het eerst in Polen (Gdansk) en stond best versteld van het eten. Er waren zoveel leuke eettentjes, dat had ik niet verwacht. En zo lekker allemaal… De pierogi hebben we volgens mij gemist, schandalig haha.

    1. Triplovers says:

      Dan zou ik zeker een keertje teruggaan om de pierogi alsnog te proberen, hij is namelijk heer-lijk!

  3. Wat een leuke plekken en lekker eten! Ik ben dol op oost Europa, maar de lokale keuken valt soms een beetje tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.