Quad rijden in “Mini Bryce” Casto Canyon

Quad rijden Casto Cantyon

Voorafgaand aan ons bezoek aan Bryce Canyon besloten we te gaan quad rijden. Voor dit avontuur boekten we een ATV-tour in Casto Canyon. Quad rijden in de achtertuin van Bryce Canyon (of zoals onze gids het noemde “Mini Bryce”) was de ideale warming-up voor ons bezoek aan het National Park. 

De start van onze dag

Er zijn mogelijkheden voor een begeleide tour van één uur, drie uur of van een hele dag en variëren in moeilijkheidsgraad. Wij gingen voor de tour van drie uur. We moesten ons melden bij Bryce Canyon Airport. Zoals je kunt zien op de foto; niet te missen! Van binnen is het klein en netjes en direct aan de rechterzijde ligt de balie van het bedrijf. Na betaling en enkele formulieren waarbij je tekent dat je het bedrijf niet aansprakelijk kunt houden voor eventueel letsel, gaan we met onze gids Mark op pad. Mark is tevens de eigenaar van het bedrijf, hij runt het samen met zijn vrouw.

Bryce Airport
Casto Canyon
Een onverwachte privé tour!

Hoewel het een groepsactiviteit is, blijken we de enigen te zijn. Het naseizoen is in september al van start gegaan, dus we boffen! Mark vertelt over de drukte van afgelopen zomer en we bedenken ons opnieuw dat we heel blij zijn met de keuze voor september.

Quads Casto Canyon
Onze quads!
En dan... het echte werk

Mark heeft een bus met een zichtbare staat van dienst maar hij rijdt ons vlekkeloos naar Casto Canyon, waar de quads klaar staan. Mark rijdt zelf voorop en wij rijden op onze tweepersoons ATV achter hem aan. Marcha zit prima in het zitje achterop en Tijn mag de uitdaging aangaan om dit toch wel ruige gebied te verkennen met de quad.
De weg naar Casto Canyon vanaf de plek waar we op de quad stappen, is niet erg lang maar wel breed en recht. Het geeft ons de gelegenheid om te wennen aan de ATV en Mark kan stiekem kijken of Tijn er een beetje gevoel voor heeft. Dat blijkt wel snor te zitten, dus aangekomen bij Casto slaan we de plaspauze bij het niet zo jofele wc-huisje over en gaan we meteen het gebied in.

Hoodoo's everywhere

De tocht duurt ongeveer 2,5 uur. De heenweg is een ‘scenic route’, waarbij we rustig door de mooie omgeving rijden. Onderweg stoppen we een aantal keren en vertelt Mark interessante dingen over het gebied. De rode stenen pilaren heten ‘hoodoo’s’. Het rode gesteente bevat meer ijzer dan het grijzere gesteente en is daardoor gevoeliger voor erosie. De rode stenen slijten sneller en zo ontstaan de hoodoo’s, de rode pilaren met daarboven de grotere ‘hoofden’ van grijs gesteente. We leren dat de indianen, nogal spiritueel ingesteld, geloofden dat kwade energieën opgeslagen werden in die hoodoo’s. Om die reden kwamen zij vroeger niet in dit gebied.

Casto Canyon hoodoo's
Wildlife in Casto Canyon

In dit gebied leeft behoorlijk wat wildlife. Herten, poema’s en de beer. We zien tijdens deze rit geen ‘groot’ wild, maar de omgeving was echt heel mooi!

Casto Canyon
De omgeving is echt prachtig!
Snuffelen aan een boom

Op een bepaald moment stoppen we bij een aantal sparren. Mark laat ons aan een boomstam ruiken. Even denken we dat hij ons voor de gek houdt. Maar de boomstam ruikt ontzettend zoet, bijna naar gebak! Het ruikt naar vanille en karamel, echt apart. De reden waarom deze bomen zo ruiken weet Mark niet, maar de geur komt uit het sap van de boom. Hoe langer de zon op de stam heeft gestaan, des te beter de sappen zijn opgewarmd en des te sterker de geur wordt. Grappig!

Tijn ruikt aan boom Casto Canyon
Playtime

De terugweg is ‘playtime’, waarbij Mark voor ons uit stuift en tot twee keer toe zijn petje verliest. Tijn daagt zijn quad en zichzelf uit en ook wij kunnen een stukje ‘crossen’. Na afloop zijn we moe en zit het zand letterlijk overal. Maar het was absoluut de moeite waard!

Triplovers op de ATV!
Triplovers op de quad!
Deze ATV-tour zelf boeken?

Wil je ook quad rijden tijdens je bezoek aan de regio van Bryce Canyon?Dan is dit zeker een aanrader. Boeken kan rechtstreeks bij Mark en zijn vrouw Nichol. Ons contact verliep op voorhand via telefoon en e-mail en is heel prettig verlopen. Dit is de website van Bryce Canyon ATV Adventures.

– Dit is géén gesponsord artikel en er is geen sprake van een samenwerking of vergoeding. We hebben deze activiteit zelf geboekt en willen onze ervaring graag met jullie delen! –

Heb jij al eens met een quad gereden?

Misschien vind je dit ook interessant?

4 Comments

 1. Quad rijden ooit een keer gedaan in Turkije en vond het echt super gaaf om te doen. Alhoewel ik wel last kreeg van de warme uitlaat die tegen je benen aankomt. Of is het de motor :).
  Maar quad rijden in deze omgeving moet echt een hele belevenis zijn. Vooral met wat je allemaal tegen kunt komen. Staat er dan in een keer een poema voor je neus.

  1. Triplovers says:

   Haha, ik heb geen idee wat er tegen je benen kwam 🙂 Wij hadden er geen last van, maar kan me voorstellen dat dat niet fijn is! Ik zou het zo ook in een andere omgeving doen, het is gewoon gaaf om te doen 🙂

 2. Heel tof! Ik ben dol op quad rijden en heb dat ook al meerdere keren gedaan. Zelf ging ik paardrijden bij Bryce Canyon maar Kelly en paarden gaan niet samen. Dat was echt geen succes. Ik zou de volgende keer dan ook zeker voor de quad kiezen, haha.

  1. Triplovers says:

   O jee, dat klinkt niet goed 🙂 Al lijkt me paardrijden ook heel gaaf, zeker in dit gebied. Een quad is in ieder geval aan te raden, we vonden het heel tof!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.