Hooverdam

5 x dagtrips in de omgeving van Las Vegas

Blog dagtrips vanuit Las Vegas

Met een verblijf in Las Vegas zul je je niet snel vervelen. Het is een gekte van jewelste en het is zeker een hele belevenis om je een aantal dagen onder te dompelen in de sfeer van “Sin City”. Maar in de omgeving van de beroemde woestijnstad is nog veel meer te doen en te zien. In dit blog 5 x dagtrips die je gemakkelijk kunt ondernemen vanuit Las Vegas!

1. Hooverdam

Breng een bezoekje aan de Hooverdam in de plaats Boulder City. De Hooverdam ligt over de rivier Colorado en ligt zo’n 45 kilometer van Las Vegas. De dam stamt uit 1936 is vernoemd naar Herbert Hoover, die eerst minister van Handel was en later ook president van de V.S. werd. De Hooverdam is met een hoogte van meer dan 220 meter de op één na hoogste dam in Amerika. Toen wij er waren was het DRUK met hoofdletters, houd daar wel rekening mee! 

Parkeren en tours

Er zijn betaalde parkeerplaatsen direct bij de ingang waar je $10 betaalt. Rijd je echter over de brug, passeer je niet alleen de grens met Arizona maar kom je ook bij een aantal parkeerplaatsen (“Upper lots”). Hier kun je gratis parkeren in ruil voor een stukje teruglopen. Je kunt hier een aantal tours doen; de Dam Tour ($30 p.p.) of de Powerplant tour ($15 p.p.). Het wordt afgeraden om deze tours te doen als je claustrofobisch bent vanwege de kleine ruimtes die je zult bezoeken. Voor het Visitor Center met het Observation Deck betaal je nog eens $10 per persoon.

Hooverdam
2. Lake Mead

Een kwartiertje verderop ligt Lake Mead National Recreation Area, het grootste kunstmatige meer en reservoir in de V.S. Er ligt een neergestort vliegtuig op de bodem van het meer en je kunt bij laagwater ruïnes van het stadje St. Thomas bekijken. Je kunt in het Lake Mead gebied hele mooie routes rijden, zoals de Lakeshore Road van 12 mijl lang (de oudste en meest gereden route) en de Northshore Road. Deze zou de mooiste zijn en heeft een lengte van ongeveer 50 mijl. Je kunt op deze routes stoppen op mooie uitzichtpunten. Wij zijn niet meer doorgereden naar Lake Mead maar een volgende keer zullen we deze routes zeker opzoeken!

3. The Valley of Fire

Dit staatspark is minder druk en minder goed gefaciliteerd dan de National Parks in West-Amerika, maar daarom absoluut niet minder de moeite waard. Het park is niet heel groot, maar wel bijzonder en door zijn compacte omvang ook heel overzichtelijk. Ga op zoek naar Elephant Rock, je maakt er de mooiste foto’s bij zonsondergang. Lees hier meer over ons bezoek aan Valley of Fire.

Valley of Fire
4. Red Rock Canyon Park

Rijd je van Las Vegas naar Death Valley, een route die veel toeristen nemen, neem dan de – niet zo lange – detour door Red Rock Canyon Park. Het is ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden van Las Vegas en ligt handig op de route. Dit is een National Park en kun je bezoeken met de Annual Pass. Wij reden de Red Rock Canyon Scenic Route (one-way weg van 13 mijl lang), waarbij je halverwege de route het park kunt verlaten en je weer vanzelf op de weg richting Las Vegas uitkomt. Een aanrader!

Red Rock Canyon
Red Rock Canyon heeft prachtige uitzichten voor je in petto!
5. Carroll Shelby museum

Ben je dol op (race)auto’s? Bij het Carroll Shelby museum ontvingen ze ons met open armen. Ze geven tweemaal per dag een gratis rondleiding. De gids vertelde ons alles over de auto’s en de geschiedenis van het racen in zowel Amerika als Europa. Hij deed dit met een rondleiding waarbij hij de toehoorders betrok door ze een ‘rolletje’ te geven in zijn verhaal. Zo speelde een Italiaanse toerist “Enzo Ferrari” en kregen sommige deelnemers nog een leuk presentje. Ben je minder geïnteresseerd in de geschiedenis van de racewereld maar vind je het wel leuk om mooie auto’s te bekijken? Dat kan op elk moment. Bij de rondleiding mag je ook een kijkje nemen in de garage die achter de showroom ligt. Natuurlijk is er ook een store waar je auto gerelateerde spullen en kleding kunt kopen.

Adres: 6405 Ensworth St, Las Vegas, NV 89119, Verenigde Staten

Carrol Shelby auto's
Garage Carrol Shelby Museum
Wat vind jij het leukst in de omgeving van Las Vegas?

Misschien vind je dit ook interessant?

12 Comments

 1. Ooooh dit is wel een handig artikel. Ik zou idd niet zo snel aan Las Vegas denken in combinatie met dagtrips. Terwijl dat natuurlijk wel heel gemakkelijk kan en bijna logisch is.

  1. Triplovers says:

   Leuk dat je er iets van opgestoken hebt, Diana! 🙂 Las Vegas heeft ons mede dankzij de mogelijkheden in de omgeving positief verrast!

 2. Ik was slechts twee dagen in Las Vegas en had al tijd tekort, laat staan dat ik dagtrips had kunnen maken. Wel een goed idee om dagtrips te maken vanuit Las Vegas. Ik weet echter niet of ik nog een keer terug zou gaan. Ik vond het super om een keer gezien te hebben, maar het is niet helemaal mijn ding. Mijn ouders zouden het wel helemaal geweldig vinden dus voor hen zouden dagtrips ideaal zijn!

  1. Triplovers says:

   Twee dagen is ook weinig Kelly, wij waren er drie en dat was al aan de krappe kant, Maar juist omdat we het in Las Vegas overdag iets minder (en te heet) vonden, waren deze dagtrips de ideale oplossing voor ons. Wie weet voor je ouders ook! 🙂

 3. Wat leuk zo’n overzicht, ben deze niet zo vaak tegen gekomen op het internet. Het museum lijkt me een walhalla voor auto liefhebbers!

  1. Triplovers says:

   Dat is het absolut Manon, als je ervan houdt is het een aanrader! Dankjewel!

 4. Van dit lijstje zijn we alleen bij de Hoover Dam geweest, dus we kunnen prima nog eens op pad in die regio. Mooie natuurparken!

  1. Triplovers says:

   Absoluut! Er is zoveel moois te zien in deze omgeving, wij zouden bij een volgende keer zeker de routes bij Lake Mead proberen.

 5. Oooohhhh, Red Rock Canyon Park ziet er tof uit! Bij Vegas denk ik aan trouwen en gokken. Goed om te weten dat er leukere dingen te doen zijn.

  1. Triplovers says:

   Zeker, is ook echt de moeite waard! Je kunt het heel gemakkelijk meenemen op je route, dat vonden wij zo fijn.

 6. Christophe says:

  Ik vond LV helemaal niks, veel te druk en 1 grote toeristenval. Maar deze uitstapjes maken een halte in of rond LV zeker een must. De seven magic mountains vond ik ook wel een mooie halte.

  1. Triplovers says:

   Christophe, deze kennen we niet, ik ga hem meteen opzoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.