Mariposa Grove sequoia

Mariposa Grove: bewonder de reusachtige sequoia bomen

Mariposa sequoia's

In Mariposa Grove staan de beroemde sequoia bomen (hoewel zeker de moeite waard, HOEF je dus niet naar Sequoia National Park om deze mooie bomen te zien!) en kun je prachtige wandelingen maken.  Kijk rond maar vooral ook omhoog, want hier staan de hoogste bomen ter wereld. Spot een familie hertjes en bewonder de kleurrijke vlinders. De vele eekhoorntjes wijzen je de weg in dit sprookjesachtige bos.  Laat je betoveren door de sequoia’s in Mariposa!

Entree Mariposa Grove Triplovers
De entree van Mariposa Grove

Mariposa Grove is enkel bereikbaar per shuttlebus, je moet je auto dus achterlaten op de parking. De shuttlebus is gratis en komt om het kwartier, dus lang hoef je nooit te wachten. Aangekomen in de Grove rijdt de bus tussen de eerste twee sequoia’s door die beschreven worden als de ‘beschermengelen’ van Mariposa Grove.
Er zijn diverse trails die je kunt wandelen. Aan de entree van de Mariposa Grove staat een groot informatiebord met de diverse wandelingen en de gemiddelde duur.

Grizzly Giant Trail: een kuitenbijter!

Wij kozen voor de Grizzly Giant Trail, een wandeling van slechts 3,2km. Volgens de informatie op het bord zouden we hier twee tot drie uur over doen. Dit vonden we wel heel veel voor deze korte afstand, maar al snel begrepen we deze inschatting: alles is bergop! We liepen de Grizzly Giant Trail in 1,5 uur, maar we voelden hem wel in de benen!

De sequoia’s zijn indrukwekkend, zulke dikke bomen (stammen met een diameter tot wel 9 meter) zagen we niet eerder. Wat ook niet vreemd is, want de sequoia is de meest zeldzame boom ter wereld. Er bestaan ongeveer 20.000 bomen wereldwijd, en er staan zo’n 400 hier in Yosemite.

Grizzly Giant Mariposa Grove
Grizzly Giant en California Tunnel Tree

We bekeken eerst de Grizzly Giant: de oudste levende sequoia ter wereld. Hij is 2700 jaar oud en bijna 64 meter hoog. Met een doorsnede van ruim 9 meter aan de voet en op een hoogte van 38 meter een doorsnede van nog steeds 4 meter, kun je wel spreken van een Giant.
Daarna liepen we naar de California Tunnel Tree. Dit is een boom met een uitgehakte stam, waar men vroeger met paard en wagen doorheen reed. Natuurlijk wilt iedereen hier op de foto, maar omdat iedereen elkaar wel wilt helpen met het maken van een foto gaat het redelijk vlot.

California Tunnel Tree Mariposa Grove Yosemite NP
California Tunnel Tree
Bovenzijde California Tunnel Tree
Bovenkant California Tunnel Tree... Wow!
Mariposa Grove: sprookjesachtig mooi!

De wandeling is prachtig en stiekem vinden we dit misschien wel het mooiste gedeelte van Yosemite NP. Het lijkt net een sprookjesbos, met alle herten, grote roofvogels, eekhoorns en prachtige vlinders. Wat is het hier mooi en bijzonder. Bij de ‘populaire’ bomen is het wel wat drukker, maar verder vonden wij het na de drukte in Yosemite Valley een verademing om in Mariposa Grove te wandelen. 

Sequoia Mariposa Grove
Mariposa Grove bos Yosemite National Park
Triplovers Mariposa Grove
Ons verblijf tijdens ons bezoek aan Mariposa Grove

We sliepen in Sierra Sky Ranch in de plaats Oakhurst. Dit hotel heeft ons in positieve zin verrast en willen we zeker aanbevelen. Bij aankomst ontvang je informatie over de historie van de ranch, waaruit blijkt dat er een rijke geschiedenis aan deze plek hangt. Oorspronkelijk was het een veeboerderij, maar sinds 1946 is het in gebruik als vakantieboerderij. Recentelijk heeft een grondige renovatie plaatsgevonden. Onze kamer was modern en smaakvol ingericht, met een gezellig zitje op een veranda en een heerlijk bed. Het ligt slechts 16 kilometer van Mariposa Grove, waar je in een halfuurtje naar toe rijdt. Wat ons betreft een absolute aanrader, wij zouden hier zonder aarzelen opnieuw verblijven.

Ben je van plan om langer in Yosemite te blijven? Goed idee! Lees onze blog met een dagindeling voor 3 dagen Yosemite National Park ter inspiratie!  

Hotel Sierra Sky Ranch kamer Mariposa Grove Yosemite National Park
De king room van Sierra Sky Ranch.
Hotel Sierra Sky Ranch Mariposa Grove veranda
De veranda aan onze hotelkamer. Heerlijk om 's avonds nog even te zitten!
Ben jij al eens in Mariposa grove geweest?

Misschien vind je dit ook interessant?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.