Triplovers bootje huren

De mooiste vaarroute voor het Gardameer in Italië

Blogfoto mooise vaarroute Gardameer

Het Gardameer in Italië is het ideale meer om met een boot te verkennen. Als je – zoals de meeste mensen – geen boot in je bezit hebt, kun je er op heel veel plekken één huren. Eerder gaven we al deze 14 tips voor het huren van een bootje aan het Gardameer. In dit blog delen we onze mooiste vaarroute voor op het Gardameer!

Hoe lang rek je uit voor deze vaarroute?

We schreven al eerder dat je wat ons betreft een bootje het liefst enkele uren huurt. Wij huurden in september 2020 een bootje voor vier uur en daar paste deze route perfect in. In drie uur is het ook haalbaar, en als je langer de tijd hebt kun je nog meer varen, ergens aanmeren of lekker veel zwemmen.

Inhoudsopgave blog
Het begin van de vaarroute

Wij begonnen onze boottocht vanuit Pescheira del Garda bij deze bootverhuurder. Omdat we een rondje hebben gemaakt kun je deze vaarroute ook vanuit andere plaatsen beginnen. In deze blog kun je ook lezen hoe lang we over het varen van punt naar punt gedaan hebben. Hieronder alvast een kaartje van onze vaarroute:

vaarroute Gardameer
1. Start in Pescheira del Garda

We beginnen onze middag varen bij de bootverhuurder Lepanto Marine. Net buiten het centrum vind je deze vaargeul tegenover de scheepswerf. Je mag hier maar rustig varen i.v.m. de veiligheid en de andere boten die er liggen. Eenmaal buiten de vaarweg, als het diepblauwe water van het Gardameer je uitnodigend aankijkt, kan de pret echt beginnen. Volle vaart vooruit of juist op het gemak; deze vaarroute biedt alle mogelijkheden.

2. Sirmione - Castello Scaligero

Vanuit Pescheira varen we naar het bekende plaatsje Sirmione. Het beroemde kasteel van Sirmione is prachtig te zien vanaf het water. Dit was onze eerste ‘stop’. Vooral bij zonsondergang heb je hier schitterend uitzicht! Vanuit Pescheira hebben we hier ongeveer 25 minuten op gevaren.

Sirmione Castello Scaligero vaarroute
3. Sirmione - Grotten van Catullus en Jamaica Beach

Vanuit het kasteel voeren we verder langs de kust van Sirmione. Hier vind je de ruïnes van de grotten van Catullus, die echt prachtig zichtbaar zijn vanuit het water! ‘Om de bocht’ ligt Jamaica Beach, hét strandje van Sirmione. Je ziet hier dus ook veel mensen in het water, een heerlijke plek om zelf ook een plons te maken! We voeren ongeveer 5 tot 10 minuten vanuit Castello Scaligero.

4. San Felica de Benaco - Isola del Garda

Isola del Garda is het grootste eiland in het Gardameer. Op het grootste gedeelte van het eiland staat een enorme villa en de rest is fraai begroeid met vele soorten bomen en planten. Het mooie bouwwerk daterend uit ergens tussen 1817 en 1830 heeft een grote toren die rijkelijk is versierd met bloemachtige vormen. Je kunt dit privébezit tegenwoordig bezoeken met een gids. Uiteraard is het alleen bereikbaar per boot. Wij voeren om dit prachtige eiland heen – aan alle kanten is dit een plaatje.

Vanuit Jamaica Beach voeren we hier in ongeveer 25 minuten heen. 

Om het eiland heen varen kun je op je gemakje doen. Daar doe je ongeveer 15-20 minuten over.

Isola del Garda vaarroute Gardameer
vaarroute Isola del Garda Gardameer
5. Punta san Vigilio (Baia delle Serenes)

Vanuit Isola del Garda staken we over naar de oostkant van het meer. We voeren ongeveer 15 minuten naar Punta San Vigilio, niet ver verwijderd van Garda. Je wordt aangekeken door bossen vol olijfbomen en citrusbomen. Er liggen schilderachtige bouwsels direct aan het water en vooral het pittoreske haventje is een fotospot. We hebben hier heerlijk lang gezwommen en je zult zien dat je niet de enige bent die hier even pauzeert.

Punta San Vigilio vaarroute
6. Kustlijn: Garda - Bardolino - Cisano - Lazise - Pescheira

Vanaf Punta San Vigilio hebben we de vlakke kustlijn verder gevolgd richting Pescheira. Dit hebben we op het gemakje gedaan en over de hele route ongeveer 45 minuten gedaan. Vanuit Puna San Vigilio vaar je langs Garda naar Bardolino (vanaf het water kun je het reuzenrad van Bardolino goed zien). Je passeert dan eerst Cisano alvorens je bij Lazise aankomt. Het toeristische Lazise is herkenbaar aan haar haventje en de kerk die goed zichtbaar is vanaf het water. Ook hier kun je heerlijk zwemmen en vooral mooie foto’s maken.

vaarroute Gardameer
Einde van de vaarroute

Vanuit Lazise begonnen we aan ons laatste stukje varen voor vandaag, terug naar Pescheira del Garda. Afhankelijk van hoe lang je over de route gedaan hebt, heb je mogelijk nog wat tijd over. Wij voeren nog even naar onze camping Bella Italia en konden vanaf de boot onze caravan zien die mooi aan het water stond. Heel leuk om te zien!

Lepanto Marine vaarroute Gardameer

Voor ons was dit de mooiste – en voor een halve dag heel complete – vaarroute op het Gardameer. Er zijn vast nog veel meer tips voor een mooie vaarroute. Deel je tips met ons in de reacties hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant?

22 Comments

 1. Wat een mooie vaarroute super leuk dat je hem deelt 🙂 als we dan ooit een bootje huren kunnen we hem mooi varen.

 2. wat mooi en speciaal voor mij om te zien omdat ik er vroeger altijd op vakante ging en mijn broer had een boot die we meenamen en dan ook heerlijk gingen varen 😀

 3. Zo’n vaarroute lijkt me heel rustgevend en bijzonder ook om zo op het water te zijn.

 4. Grappig, wij zijn wel bij Sirmione even stil gaan liggen met de boot om te zwemmen met uitzicht op het kasteel. Maar verder hebben we juist vooral de noordelijke helft van het Garda meer bevaren. Dit is ook wel een mooie route.

 5. Ik hou van varen, en op het Garda meer lijkt me heerlijk!

  1. Triplovers says:

   Dat is het zeker!

 6. Wat een prachtige route…ik ben in september verliefd geworden op Italië, ik kan niet wachten om terug te gaan

  1. Triplovers says:

   Innamorato!

 7. Jouvence says:

  Wat een prachtige foto’s! Ik ben nog nooit aan het Gardameer geweest, maar hij staat zeker op mijn lijstje.

  1. Triplovers says:

   Dank je wel, en tof dat je er ook eens heen wilt!

 8. Dit klinkt als een mooie route om te varen! Het ziet er prachtig uit ook allemaal. Het Gardameer staat hier nog op het lijstje, maar het water zou ik dan zeker op willen

 9. Wow, wat een heerlijke foto’s en wat een mooie boot! Ik had nog wel wat meer foto’s van de boot en de ins and outs willen zien. Klinkt heerlijk en het is iets wat ik normaal gesproken niet zou overwegen. Maar door jouw verhaal klinkt dit zeker als iets wat ik ooit zou willen doen. Gek is dat. Je bent gewend om een auto te huren, misschien een (water)scooter. Maar dit is zo comfortabel en je ziet dan tegelijkertijd ook zoveel. Goed idee!

  1. Triplovers says:

   Bedankt Rory en ook voor de tip om meer foto’s te maken van de boot! Nemen we mee voor een volgende blog 🙂

 10. Een paar plaatsen herken ik wel van onze vakantie aan het Gardameer, zoals Lazice en Sirmione, echt prachtige plekjes. Ik wil zeker nog een keer terug naar het Gardameer om meer te ontdekken en dan inderdaad ook een bootje huren.

  1. Triplovers says:

   Goed plan, het zal je niet teleurstellen 🙂

 11. Felice Veenman says:

  het lijkt me heerlijk, maar ik zou wel een kapitein nodig hebben!

  1. Triplovers says:

   Je krijgt goede uitleg vooraf en het is gemakkelijker dan je denkt! 🙂

 12. Prachtige foto’s, mooie blog. Dat lijkt mij een mooie reis

 13. Wauw wat een mooie route. Ik wil hem ook meemaken.

 14. Beautyn0te says:

  Wauw dat ziet er heel mooi uit. Hier wil ook wel heen

 15. Wat een leuke tip, ik ben nog nooit bij het Gardameer geweest maar het staat wel hoog op het lijstje. Ik ga dan zeker een boot huren en deze route varen!

 16. Liefde voor het Gardameer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.